Užijte si chvilku jen sami pro sebe s kávou jako z kavárny. Milujete latté s dokonale našlehanou pěnou, ale nechcete investovat do drahého kávovaru? Perfektní mléčnou pěnu si během chvilky vytvoříte i pomocí konvičky na napěňování mléka.
Konvička pro vytvoření dokonalé pěny
Konvičky na šlehání mléka se ve vaší kuchyni stanou nepostradatelným pomocníkem, pokud máte rádi kávu s našlehaným mlékem, ale nemáte kávovar. Konvička má tu výhodu, že zabere málo místa, a zároveň se také stane zajímavým designovým doplňkem. Stačí si jen vybrat vhodnou barevnou variantu o požadovaném objemu. Je vyrobená z kvalitní nerezové silnostěnné oceli a je jaké stvořená pro vaše domácí latté art. Právě silnější materiál umožňuje přijmout více tepla a prodloužit tím dobu šlehání. To je i klíčové pro použití správné techniky.
Profesionální latté nebo babyccino během chvilky
Za chutnou kávou už nemusíte bezpodmínečně do oblíbené kavárny. Proměňte se ve zkušené baristy. Nejen pro lattéčko či capuccino, ale i pro babyccino je mléčná pěna nepostradatelnou součástí. I svým dětem tak vytvoříte chutný a lahodný nápoj, který si zamilují. Navrch už jen stačí posypat skořicí, kakaem nebo ještě doplnit o mini marshmallow a můžete podávat.
Jak nejlépe našlehat pěnu
Pro co nejlepší šlehání mléka jako od zkušeného baristy hraje důležitou roli nejen silnější materiál konvičky, ale i její celkový design. Jedině díky tomu se přiblížíte i profíkům. Nezbytné je, aby mléko určené pro šlehání, bylo studené, tučnější a ideálně čerstvé. Nalejte mléko do konvičky a poté ponořte trysku jeden centimetr pod hladinu. Snadnější bude našlehat větší objem mléka. Myslete na to, že jde především o zručnost. Pak už se pusťte do vyšlehávání perfektní mikropěny. Po pár pokusech jistě i vy dosáhnete skvělých výsledků.